Körskola

Utbildning för truckkort i Malmö – kommande möjligheter

I Skåne och Malmö finns många lager- och logistikföretag – det är en viktig knutpunkt till Europa, tack vare den ständigt ökande onlinehandeln. Det finns nästan alltid behov av nya truckförare och genom att ta ett truckkort finns goda chanser till jobb. Läs mer om hur utbildningen genomförs, samt vilka kommande möjligheter som kan vänta efteråt.

Utbildning för truckkort i Malmö – exempel

För den som funderar på att ta truckkort i Malmö finns alltså goda chanser till jobb som just truckförare. En utbildning är dessutom ganska enkel att klara av och det krävs varken förkunskaper eller särskilt mycket tid. Det kostar förvisso en slant men det kan det vara värt med tanke på att det öppnas upp för nya jobbmöjligheter. En av utbildarna i Malmö erbjuder löpande kursstarter. Själva utbildningen består av en teoretisk del samt en praktisk del men det är bara den sistnämnda som behöver genomföras på plats. Hela teoridelen kan göras hemifrån över nätet och det finns ingen tidsbegränsning för detta. Även när det kommer till den praktiska delen finns inga krav på att den ska godkännas på första försöket. Utbildaren erbjuder en slags körgaranti, vilket innebär att deltagarna får öva i princip hus mycket som helst.

Skulle någon av delarna bli underkända är det bara att göra om och det kostar inget extra. Nedan följer mer information, hämtad från just den här utbildaren:

  • Fast pris och prisgaranti
  • Utbildningen ges på både svenska och engelska
  • Ger behörighet till dom 9 vanligaste trucktyperna

Detta är som sagt ett exempel från en utbildare och informationen kan så ledes skilja sig från andra aktörer som erbjuder utbildning för truckkort.

Goda chanser till jobb som truckförare i Skåne

En av fördelarna med att ha ett truckkort är att det ger goda chanser till jobb inom lager och logistik – vilket är en ständigt växande bransch tack vare den ökade onlinehandeln. Det finns ofta många lediga tjänster för truckförare ute på annons och i just Skåne och Malmö brukar det finnas gott om jobbmöjligheter.

Skåne och dess städer är nämligen en viktig knutpunkt till Europa och här håller många lager- och logistikföretag plats. Behovet av truckförare är alltså relativt stort – och snittlönen för en sådan ligger runt ca 31 000 kronor i månaden.