Flytt

Branscher i Landskrona: Flyttfirma

Landskrona har ca 30 000 invånare och är därmed den femte största staden i landskapet Skåne. Tack vare dess läge växer näringslivet både inom Sverige och genom kontakter mot Danmark. Staden är en del av Greater Copenhagen. Som i alla medelstora städer finns mer än en flyttfirma i Landskrona att välja på. Hur ser den branschen ut och vad erbjuder dessa företag?

Vanligt med ”komplett flyttfirma” i Landskrona

Många flyttfirmor i Landskrona erbjuder så kallad ”komplett flytthjälp”. Det betyder att de kan anlitas för mer än bara själva flytten av bohaget från en adress till en annan. Detta är en trend som blir allt starkare över hela Sverige då många kunder efterfrågar helhetslösningar. Med komplett flytthjälp kan en flyttfirma exempelvis erbjuda:

 • Packning och packmaterial
  Vill du få hjälp med att packa allt – eller bara köpa in material så att packningen sker säkrare och enklare?
 • Tunga lyft
  Om en flyttfirma anlitas kommer priset som anges vara utan att eventuella tunga lyft är medräknade. Med tungt lyft menas exempelvis ett piano, ett kassaskåp eller stor och tung möbel. Finns tunga lyft bör flyttfirman underrättas om detta så de kan ange om de klarar av lyftet eller inte.
 • Demontering och montering
  Behöver hyllor, soffor och bord monteras ned? Antingen anlitas flyttfirman för denna tjänst eller så kontaktas en snickare i Landskrona. Det beror helt på omfattningen av demonteringen. Detsamma gäller efter flytten när montering ska ske av allt igen.
 • Flyttstädning
  Som i de flesta städer är utbudet av städföretag i Landskrona relativt stort. De flesta erbjuder flyttstädning. Men det är bekvämare att få flytten städningen utförd av samma företag. Det finns flyttfirmor som samarbetar med städfirmor för att därmed kunna erbjuda kompletta tjänster.
 • Magasinering
  En dag, en vecka eller ett par år? Magasinering är ett billigt sätt att förvara sina saker. Antingen som ett permanent förråd eller som en tillfällig lösning.
 • Utlandsflytt
  Ska flytten gå från Landskrona, eller annan stad i Skåne, till en stad utomlands? Då finns fördelar i att anlita ett företag som inte bar är duktiga på flytt utan även på vilka papper och blanketter som behöver fyllas i vid en utlandsflytt.

Många följer Bohag 2010 – men inte alla

Många flyttfirmor i Landskrona följer riktlinjerna ”Bohag 2010”. Det är riktlinjer som gör det enklare för kunden att förstå vad som ingår, och inte ingår, en flytt samt skapar trygghet för bägge parter. Ett sätt att minimera risken att missförstånd uppstår.