Företag

Sök jobb på städfirma i Stockholm

Som sommarjobb, extrajobb eller heltidsanställning? Så här får du jobb på en städfirma i Stockholm! En välkänd aktör i branschen är ishine.se.

Börja med CV och personligt brev

Oavsett vilket jobb som ska sökas är det bra att ha CV och personligt brev klart. Dessa kan sedan justeras något beroende på vilket jobb som söks.

  • CV
    CV är en sammanställning över utförda utbildningar och anställningar. Kom ihåg att även ange kortare kurser, styrelsearbete och annat ideellt arbete.
  • Personligt brev
    Det personliga brevet består av en presentation av dig själv samt orsaker till att du just söker det jobb som du söker. Här bör det även anges när möjlighet finns att jobba. Det vanligaste är att en städfirma enbart städar vardagar 7 – 17 men det finns även de som utför städarbete på helger och kvällar.

Prenumerera på platsannonser

Det finns ett flertal webbportaler med platsannonser utöver Arbetsförmedlingens hemsida. Hos flera går det att ”prenumerera på platsannonser”. Du anger exempelvis att du vill jobba på en städfirma i Stockholm eller Uppsala. Så fort det kommer ut en annons som matchar denna sökning kommer ett mail skickas ut som påtalar att ett passande jobb finns tillgängligt.

Kontakta städfirma i Stockholm spontant

Vänta inte på att jobbannonserna kommer ut – ta initiativ själv! Det finns flera företag som aldrig skapar platsannonser utan enbart väntar in att människor spontant tar kontakt med dem. Att ta initiativ och kontakta en städfirma kan vara ett bra sätt att visa att man verkligen är intresserad av att få jobb.

Börja med timanställning

Det är generellt lättare att få kortare vikariat och timanställning än en fast anställning. Detta åtminstone i början. Att få några timmar per vecka kan vara ett sätt att prova på att jobba för ett specifikt företag och för städföretaget att se ”vad du går för”. Det kan exempelvis vara ett bra sätt att få extrainkomst vid studier eller annat deltidsjobb.

Sök egna kunder – fakturering är inga problem

Har du vänner som behöver hjälp med städning? Ett alternativ är att själv starta en liten städfirma… Den som inte har eget företag kan ändå fakturera för arbetet och på detta sätt genomföra städningen korrekt gällande skatter och avgifter. Det finns nämligen ett flertal tjänster som innebär att privatpersoner kan fakturera företag eller privatpersoner varpå dessa tjänster ser till att skatter och avgifter blir betalda. Du kan alltså jobba med städning – utan att vara anställd av en städfirma i Stockholm!