Bostäder

Takläggare Danderyd

Våra takläggare har utfört ett stort antal takarbeten i olika takmaterial och är kunniga i vilka material som passar för olika tak, lutningar, stilar och budgetar.

Kontakta oss så kommer våra takläggare i Danderyd och tittar på ditt tak och lyssnar på dina önskemål. Vi återkommer med rekommendationer, offert och en uppskattning för hur lång tid arbetet kan ta. Tänk på att 30 procent av arbetskostnaden kan du ansöka om ROT-avdrag för. Eftersom takläggning är ett tidskrävande arbete som av säkerhetsskäl måste utföras av två personer kan det vara bra att komma ihåg.

Inspektera taket regelbundet
Vår rekommendation är att du låter inspektera ditt tak om ditt tak har ett tiotal år på nocken. Ett bra tips är att inspektera taket varje vår och höst och att göra också en extra inspektion efter ett kraftigt oväder. Titta också upp i taket då och då när du är inomhus och håll utkik efter fuktfläckar. Det är inte alltid fuktläckan sitter precis ovanför fläcken, utan en bit ifrån. Håll särskilt koll kring skorsten och takfönster, där fogen mellan skarvar kan ha släppt. Denna inspektion bör du göra såväl invändigt som utvändigt.

Misstänker du att taket är skadat och att det finns risk för fukt bör du inte vänta och se utan agera – ett trasigt tak bör lagas omgående. Allt för att förhindra värre skador med tiden, skador som kanske inte godkänns av ditt försäkringsbolag. Behöver du hjälp med takläggning i Danderyd? Kontakta oss för råd och hjälp.

Din lokala takläggare i Danderyd
Takläggning är omgärdat av ett stort antal regler, vissa är lokala och tar hänsyn till klimat och tradition. Att uppfylla de här reglerna är viktigt inte bara för hållbarheten utan även för att ditt försäkringsbolag ska ge rätt ersättning i händelse av skada. Tänk på att olika försäkringsbolag och även olika typer av försäkringar kan ha olika regler. Därför rekommenderar vi dig att kontakta ditt försäkringsbolag vad som gäller för just din försäkring.

Det är också av högsta vikt att takläggningsarbetet utförs på ett säkert sätt. Anlitar du våra takläggare i Danderyd kan du lita på att arbetet uppfyller alla kraven och utförs med bästa möjliga resultat. Kontakta oss så lyssnar vi på dina behov och önskemål om just ditt tak. Vi kommer ut till dig och tittar på ditt tak innan vi ger offert.

Har du tankar på att lägga om taket i sommar men misstänker att du siktar för högt, har för högtflygande planer, är höjdrädd eller har tummen mitt i handen? Våra proffsiga takläggare i Danderyd kan antingen laga och förstärka delar av taket, eller lägga ett helt nytt tak. Kontakta oss för en offert.