Hus och hem

Säkerhetsdörr för bostad ökar trygghet

Säkerhetsdörrar är ett bra sätt att trygga din bostad eller din arbetsplats. En vanlig dörr är i regel relativt enkel att bryta upp. Och i och med det ökade antalet inbrott i Sverige är det lätt att känna sig otrygg i sin egen borg. Om du vill säkra hemmet och känna dig tryggare är det dags att investera i säkerhetsdörrar. Det finns dock inte bara en sorts säkerhetsdörr, tvärtom kan du välja bland såväl inbrottssäkra som ljudisolerade dörrar. Många företag med ökad brandrisk behöver även utrusta lokaler med dörrar som klarar av såväl skottlossning som explosioner.

Säkerhetsdörr för lägenheter och villor

Säkerhetsdörrar finns att beställa till både hus och lägenhet. Att säkra en lägenhet är oftast lite enklare än att säkra en villa i och med att det nästan bara finns en ingång till en lägenhet. Det betyder att inbrottstjuven endast har en ingång att välja bland. Om du då byter ut den vanliga ytterdörren till en säkerhetsdörr kommer det blir omöjligt att ta sig in, oavsett om inbrottstjuven har med sig kofot eller en motorsåg. Om du däremot bor i villa behöver du ofta byta ut både dörrar och fönster för att minimera risken för inbrott. Det finns olika klasser när man kollar på säkerhetsdörrar. Ju högre klass desto säkrare. Man utför många tester på säkerhetsdörrar där man kontrollerar hur länge en dörr kan stå emot inbrottsförsök med exempelvis en kofot.

För fastighetsägaren

Om du äger ett lägenhetshus kan det kännas dyrt att byta ut samtliga entrédörrar. Men varför inte investera i nya portar? Då slipper du köpa nya dörrar till alla lägenheter men kan ändå säkra byggnaden mot inbrott. Det finns säkerhetsdörrar med eller utan fönster och i mängder av olika stilar. Kanske vill ha dubbeldörrar vid entrén, eller något annat.

Kontakta ett par olika företag som utvecklar och tillverkar säkerhetsdörrar av olika varianter. Dels kan du då berätta om vilka behov du har men även jämföra offerter. Du vill ju naturligtvis hitta en säkerhetsdörr till ett så bra pris som möjligt. Om du ska beställa många dörrar brukar det inte vara omöjligt att få till en bra rabatt.