Hus och hem

När du ska sälja din bil

Det kan finnas flera anledningar till att man inte längre vill behålla sin bil – man vill helt enkelt ha en nyare, man behöver en större bil eller kanske en mer miljösmart bil. Oavsett kan det vara svårt att veta vad man ska göra med sin gamla bil, ska man sälja den? Vart ska man i sådana fall sälja bilen? Vissa personer har gjort detta flera gånger och ser bilförsäljning som en hobby medans andra kan tycka att det är mycket att hålla reda på och kanske rent av krångligt. Det kan vara svårt att ordna bilförsäljningen själv men några bra alternativ är att antingen sälja till en bilhandlare eller via en bilauktion.

Sälja till en bilhandlare

Att sälja till en bilhandlare i Eskilstuna är ett smidigt och enkelt sätt. Genom att sälja till en bilhandlare slipper du allt arbete med annonsering av bilen och behöver bara visa upp den en gång. Dessutom finns vetskapen och tryggheten om att bilen kommer säljas till en seriös köpare. Det enda som kan vara en nackdel med att sälja till en bilhandlare är priset. Ofta kommer du få ett lägre pris av en bilhandlare än om du väljer att sälja den på egen hand. Här får man väga fördelen som är bekvämlighet och nackdelen som kan vara priset mot varandra.

Andra alternativet är att låta ett företag sälja bilen på en auktion. Det här är nog det minst krävande sättet att sälja bilen på. Företaget tar hand om allt från städning av bilen till registrering av ägarbyte. Du behöver alltså inte visa din bil för någon eller annonsera eftersom företaget tar hand om det mot provision. Det kan vara en klar fördel om du redan innan bilförsäljningen är påläst och har koll på sådana saker som marknadsvärdet på bilen. Det allra bästa hade varit att värderat bilen innan för att vara säker på att den inte sälja under sitt värde. En bra idé kan också vara att förbli öppen för flera alternativ, ska du exempelvis sälja din bil för att köpa en ny kan det vara värt att kika på inbyten. Detta kan göra det enklare att samtidigt köpa en ny bil men det är viktigt att räkna på mellanskillnaden, annars kan det bli en dyr affär.