Catering

Många fördelar med mingelmat

Mingelmat eller plockmat är säkerligen något som dom flest provat på i något sammanhang. Det finns många fördelar med att välja att servera just detta på olika typer av tillställningar, bland annat eftersom det finns något som passar för alla smaker samt att det är väldigt enkelt.

Catering med något för alla

Den största fördelen med att servera mingelmat i samband med fest, högtid eller någon annan tillställning är att man inte behöver oroa sig för att maten inte ska falla någon i smaken. Dom flesta väljer, vare sig man lagar allt själv eller beställer catering, en härlig blandning av olika typer av mat och det är enkelt både för den som avstår kött och för den som går på någon speciell diet att hitta alternativ som går att äta.

Den saliga mixen av mat gör också att det finns något för alla smaker, till skillnad från om man väljer att endast servera en rätt som flera personer kanske inte gillar.

Enkelt och avslappnat att ha mingelmat på festen

Att sätta sig vid ett dukat bord kan förvisso vara trevligt men med mingelmat får man enkelt en tillställning eller fest att kännas mer avslappnad. All mat finns förslagsvis på ett bord där gästerna själva plockar det som dom vill äta, för att sedan samtidigt mingla runt. Gästerna är inte bundna till sig bordsdam- eller herre utan får chansen att prata med och lära känna fler ur sällskapet på ett trevligt sätt.

Minimalt med disk

När man håller i en fest eller tillställning vill man såklart inte gärna själv stå i köket halva kvällen för att ta hand om disken. Serverar man en ”vanlig” måltid kommer också disk i form av både tallrikar och bestick. Med mingelmat räcker det egentligen att lägga fram servetter som gästerna kan plocka sina snittar, minipajer, pizzabitar och annat på. Tanken är ju trots allt att maten bara är små munsbitar som äts i högst ett par tuggor och dessutom utan bestick.

En annan fördel med den här typen av mat är att det passar för alla typer av festligheter. Ett födelsedagskalas, på julafton, till ett bröllop eller på firmafesten. Att själv få plocka det man gillar brukar dessutom vara väldigt uppskattat bland gästerna, som garanterat kommer att gå hem med mätta magar vid kvällens slut.