Flyttstädning

Flyttstäda själv eller anlita proffs?

Flyttstäda själv eller anlita proffs?

Alla är olika bra på att städa och en del tycker mer eller mindre om det. För de flesta är städning ofta dock inte en av favoritaktiviteterna. Beroende på tillfälle så kan det vara olika viktigt hur pass noggrant man städar och hur rent det blir. Det tillfälle då det nog är som allra viktigast att det blir rent och fint är när man ska flytta, det vill säga vid flyttstäd. Helst ska det knappt kunna märkas att någon ens har bott i lägenheten eller huset, det ska helt enkelt vara fläckfritt när man lämnar över sin bostad till den efterträdande hyresgästen eller köparen.

Flyttstäda själv eller anlita proffs?

De som har tiden och framför allt energin, väljer ibland att flyttstäda själva. Det är såklart det billigare alternativet, men kan i värsta fall stå en dyrt om hyresvärden inte är nöjd med slutresultatet. Att anlita en städfirma kostar definitivt mer än att städa själv, men kan vara en prisvärd investering om man har råd. En investering i sitt eget välmående och sinnesfrid, att flyttstäda kan nämligen vara både ett stressigt och tungt arbete. Ibland kan det kännas som att det aldrig tar slut. Om man anlitar en städfirma kan man nästan alltid räkna med att man blir godkänt vid kontrollen efteråt.

Checklistan

Ofta har städfirman en checklista som de prickar av och använder sig av för att kunna garantera att det blir helt rent och städat. Vanligast är att den är uppdelad mellan kök, badrum och rum. Allra längst är listan för köket. Där ingår alla ytor, väggar, ventiler, så väl som kylskåp, spis, ugn och alla skåp och förvaringsutrymmen. Något som brukar ta lång tid är fönstren. I badrummet ingår det också att tvätta rent alla ytor, och såklart speglar, toalett, alla rör och dusch eller badkar.

Vid försäljning

Det kan också vara en bra idé att anlita en städfirma innan man tar bilder av sin bostad innan eventuell försäljning. Samma sak gäller även innan man har en visning av lägenheten eller huset som ska säljas. Det kan hjälpa till att höja priset och intresset för bostaden och därmed vinsten vid försäljningen speciellt när man säljer i Stockholm där priserna redan är höga och förväntningarna likaså. Gör det enkelt för dig och beställ flyttstädning i Stockholm när du ska sälja.