Bilar

Kontakta bärgare

Har du råkat ut för bilhaveri i Stockholmstrakten? Ingen fara. Det finns gott om bärgningsfirmor i huvudstaden som kan rycka ut och hjälpa dig. En bärgares huvudsakliga uppgift är att assistera förare vars bil eller fordon havererat. Det kan exempelvis handla om ett motorstopp eller att en bil kört i diket. Bärgningsbilen är kraftfull och stor och kan enkelt hämta upp trasiga fordon, till och med lastbilar och bussar. Genom att ha numret till en bilbärgare i Stockholm har du alltid en säkerhetslina. Detta kan vara i fall du råkat köra på ett djur, fastnat i en snödriva eller råkat hamna i diket. Bärgaren rycker ut snabbt för att hämta fordonet, något som är viktigt då ett havererat fordon snabbt kan bli en fara för trafiken.

Reparation på plats

Förutom att bilbärgare i Stockholm kan hämta upp ett trasigt fordon kan de även erbjuda platsassistens i form av starthjälp och låshjälp. Det är inte ovanligt att man råkar lämna på en lampa i bilen, och man inte kan starta bilen på ett tomt batteri. Det är även vanligt att bilbärgaren är det första fordonet på plats efter en olycka och kan hjälpa till att forsla bort fordonet snabbt. För dig som bor eller arbetar i Stockholm ökar risken för olyckor. Här är trafiken betydligt mer påtryckande än i mindre städer och det ökar risken för olyckor. Här får bärgningsbilarna arbeta mycket och de måste snabbt kunna rycka ut för att inte fler olyckor orsakas på grund av ett fordon som blockerar vägen.

Se till att ha numret i mobilen

En säkerhet för dig som kör i Stockholmstrafiken är att alltid se till att ha numret till en bärgare redo. Skulle något oväntad ske kan du alltid snabbt och enkelt få tag på assistens som hjälper dig ur knipan. Under vinterhalvåret ökar antalet olyckor, även under hösten då vilt rör sig mer runt vägarna. Det finns olika sorters bärgningsbilar, både mindre mer nätta varianter och större tungbärgare för bland annat buss och lastbil. Ett tips är också att ha den mest lokala bilbärgarens nummer i telefonen. Om bilen blir stillastående på din parkering hemma, så vet du vem du skall ringa för att få hjälp snabbast.