Nyheter

3 fördelar med fastighetsboxar

Allt fler väljer att byta ut brevinkasten till fördel för fastighetsboxar. Vissa tycker att det är onödigt och att det kostar för mycket pengar men det är en investering som för bra saker med sig för både brevbärare och boenden i fastigheten. Bland annat får man hem sina paket till adressen man bor på istället för till ett ombud, och även om man måste ta sig ned för trapporna för att hämta det så sparar man in en hel del tid på att slippa ta sig till ett utlämningsställe.

Ta emot större försändelser

Fastighetsboxar gör det möjligt att ta emot större försändelser än om man har brevinkast, som är väldigt begränsade. I stort sett är det bara brev eller väldigt små paket som kan delas ut till dom som har brevinkast, annars måste man hämta ut dom hos ett ombud. Många boxar har dessutom ett servicefack där särskilt stora paket kan lämnas. Den som tar emot ett sådant får nyckeln till servicefacket i sitt eget postfack och slipper därmed ta sig till ett ombud för att hämta ut sitt paket.

Bättre arbetsmiljö

Att springa upp och ner i trappor en hel dag är ett påfrestande och tidskrävande arbete. Många brevbärare får ont i knän och axlar på grund av den hårda arbetsbelastningen som uppstår av att bära tungt, dessutom föreligger en viss olycksrisk med arbetet. Med fastighetsboxar i husets entré uteblir springet i trapporna och arbetet blir både effektivare och brevbärarna får en bättre arbetsmiljö. 

Hitta rätt variant på Citypro.se.

Dörrar utan brevinkast

Det är ofta i samband med att föreningen byter ut ytterdörrarna till nya säkerhetsdörrar som fastighetsboxar kommer på plats i huset. Säkerhetsdörrar saknar brevinkast just för att göra dom säkrare genom att minska inbrottsrisken. Dessutom hindrar dörrarna rök och flammor att ta sig in eller ut i lägenheten om en eldsvåda skulle uppstå.

En annan fördel är att dörrar som saknar brevinkast stänger ute ljud, lukt och kyla bättre än dörrar med inkast, så man kan bli av med både drag och slamrande ljud från trappuppgången. Många kan säkert tycka att det känns konstigt att sätta in en dörr utan brevinkast men fördelarna är övervägande. Att inte ha något brevinkast är en fördel i sig, och dessutom för fastighetsboxarna många andra bra saker med sig både för boende och brevbärare.