Bilar

Fördelar med begagnade bilar i Norrköping

Är du på jakt efter en gammal bil och av denna anledning tittar på annonser i tidningar och online? Eller har du just sett tv-reklamen för den allra senaste bilmodellen från något av de mest populära bilmärkena? Bägge dessa alternativ har sina för- och nackdelar. Här kommer vi att ge dig de främsta fördelarna med att kika närmare på begagnade bilar i Norrköping istället för att begränsa sig till urvalet av nya kärror.

Värdeminskningen

Den första fördelen med begagnade bilar i Norrköping är att de inte minskar i värde i samma takt som nyare fordon. Så fort du köper en ny bil och den rullar ut ur bilsalongen minskar nämligen dess värde signifikant. Hur mycket denna värdeminskning uppgår till har bland annat att göra med bilens modell, men efter två år ligger den vanligtvis på mellan 10 % och 40 % beroende på bilmodell. Ja, du läste rätt – redan efter två års användning kan bilen ha minskat i värde med uppemot en tredjedel eller mer av dess inköpspris!

Du får mer bil för pengarna

Konsumenter som köper begagnade bilar i Norrköping får mer bil för pengarna. Detta är ett faktum som är svårt att bortse ifrån. Det kan därför vara roligare att leta rätt på en begagnad kärra att köpa istället för att titta på en sprillans ny bil. Den värdeminskning som vi har beskrivit ovan resulterar nämligen i att din budget räcker så mycket längre när du tittar på begagnatmarknaden. Det gör att du ofta kan ha råd med en lite bättre och finare bil än om du skulle köpa ett helt nytt fordon.

Större och bredare utbud

Det är självklart så att marknaden för begagnade bilar i Norrköping är betydligt större än nybilsmarknaden. Detta innebär att du får så många fler bilmärken, modeller och variationer av dessa att välja mellan när du shoppar på begagnatmarknaden. Här hittar du inte bara prisvärda moderna bilar utan även vintage sportbilar, fräcka amerikanare och alla andra slags bilar mellan himmel och jord.

Nästa gång du ska köpa bil bör du alltså börja med att titta på marknaden för begagnade bilar i Norrköping!